Termékek Menü

MesefilmJátékok Blog

2018. 06. 25. 17:13:34

A 2016-ban indult tiniknek, tinikről szóló Soy Luna argentin filmsorozat robbanásszerűen tört be a fiatalok életébe! A Disney Chanelen bemutatott sorozatnak négy főszereplője van, Karol Sevilla - Luna, Ruggero Pasquarelli - Matteo, Michael Ronda - Simón, Valentina Zenere - Ámbar.

 

 

2018. 03. 09. 11:03:51
A szülöknél gyakran felmerülő probléma, hogy gyermekük vágyik egy játék után, de nem tudja még úgy kifejezni magát, hogy meg is értsék, hogy mit szeretne. Például sokat emlegeti, hogy Kék ruhás kutyust kérné az autójával, vagy a szupercuki rózsaszín kutya figurát szeretné a repülőgépével, de így sajnos hiába keresel rá, nem biztos, hogy megtalálod azt, amit valójában szeretnél, De ha pontosan tudod, hogy mi a Mancs Őrjárat kutyusok neve, egyből gyerekjáték lesz a keresés! :)
2018. 03. 05. 14:33:21

Mindenki tudja, hogy a gyerekek játszanak. Ezzel még az is tisztában van, akinek nincs saját gyermeke vagy épp a tágabb családjában sem akad kiskorú. Azzal is nagyjából tisztában vagyunk, hogy a játszási igény egész életünkön át megmarad, csak van aki megéli és van aki nem. De azon ritkán gondolkodunk el, hogy valójában mi is a játék, miért csináljuk, meg kell-e tanulnunk játszani és hogy pszichológiailag (vagy más területeken) mit tesz hozzá az életünkhöz.
 

2018. 03. 05. 14:03:38

A közös játék – legyen az társas, fogócska, biciklizés vagy tollas – a szülő és a gyermek számára számtalan lehetőséget tartogató, minőségi időtöltés. A legfontosabb feladata, hogy egy közösen kialakított helyzetben lehetővé teszi mindkettő (három-négy) számára, hogy megfigyeljék egymás reakcióit, tanuljanak egymástól, támogassák vagy éppen legyőzzék egymást, mindezt úgy, hogy az egész összességében jó élmény legyen.

 

2018. 03. 05. 13:16:02

Az óvodás kor a társas kapcsolódások kialakításának időszaka. Ekkor éli meg a gyermek először, hogy a szülein kívül valaki mással, korabeli kisgyermekkel tartós és mély kapcsolatba kerül. A nyitottság már meg van benne, ugyanakkor érzelmileg még éretlen, így viszonylag gyakran elhangozhat a „nem vagyok a barátod” kijelentés, ha a másik nem teljesen úgy viselkedik, ahogy ő szeretné.

 

 

2018. 02. 23. 08:33:25
  A legtöbb kislány életében eljön az a szakasz, amikor Minnie egérnek szeretne beöltözni farsangon... Ilyenkor jön az édesanyáknál a fejtörés, hogy ha épp nincsen bérelhető jelmez, megvásárolni pedig nagyon drága, akkor hogyan valósítsa meg gyermeke kívánságát. Olvass tovább és képekben és videóban bemutatom neked, hogy hogyan lesz a Te kislányod a legcukibb kis Minnie Mouse :)

 
2018. 02. 16. 08:06:29

Készítsd el saját 3D McQueen figurádat és szállj versenybe a Szelep Kupáért. Kipufogó-fürdőben az élet mindig pezseg, légy részese Te is!

 

 

 

 

 

 

 

2018. 02. 15. 15:43:17

A mostani szülők gyermekkorában még kiközösítésnek hívták ezt a jelenséget, amelytől gyermekként is rettegtünk már. Ma gyakran használjuk az angol szakszót a kortársaktól jövő zaklatás, bántalmazás, megfélemlítés, terrorizálás számtalan formájának átfogó megjelölésére. Változott-e valami az elmúlt évtizedekben vagy csak többet foglalkozunk a gyermekeinket érintő kérdésekkel és mindentől meg akarjuk óvni őket?

 

2018. 02. 14. 19:22:58

Akár párterapeutát, akár válóperes ügyvédet, akár szülészorvost kérdezel meg arról, hogy mikor van a legnagyobb esély egy kapcsolat/házasság tönkremenetelére, egybehangzóan azt fogják válaszolni, hogy a gyermek(ek) megszületése után. Akik még előtte vannak ennek az időszaknak, azok nem is gondolnak rá és ha szóba kerül, akkor is nehéz ezt megérteni. Hiszen megtaláltuk egymást és a szerelmünket egy baba koronázza! Nem most kellene a legboldogabbnak lennünk?

2018. 02. 14. 19:01:22

Az élet egyik legcsodálatosabb dolga történt meg veled nemrég. Gyermeked született. A világ és te magad is azt gondolod, hogy méterekkel a föld fölött, a boldogságban úszva kellene megélned az azóta eltelt hónapokat-éveket. Ha pedig nem mindig így van, rögtön azt gondolod, hogy rosszul vagy összerakva vagy valami probléma van veled. És sajnos erre a környezeted vagy a tágabb világ is ráerősít.